top of page

День пам’яті та примирення

"Вони у битві чесно полягли, А іншого - ні вибору, ні змоги. Вони загинули. Але перемогли, Бо віддали життя для Перемоги!"

Ми пам’ятаємо…

Щороку, коли навесні розквітають сади, а повітря розливається тонким і ніжним ароматом цвіту бузку і каштану, до нас приходять пам’ятні для кожного українця дні - 8 травня - День пам’яті та примирення та 9 травня – День перемоги над нацизмом у другій світовій війні 1939-1945 рр.!

Багато речей нас з Вами попросили відкласти на «після карантину» і ми всією громадою освітнього закладу також відповідально ставимось до цього заклику. Але є речі, які не можна відкласти «на потім». Одна з них – це подякувати ветеранам Другої світової війни за їхню мужність та перемогу, яку вони здобули 75 років тому, згадати подвиг українського народу та вшанувати пам'ять загиблих в роки Другої світової війни 1939-1944рр.
Поспілкувшись онлайн з учнями, педагогами та батьківською громадою, підключивши метод «мозкового штурму», було вивчено кожну думку та враховано кожну пропозицію. Складено та затверджено план відповідно до якого кожен знайшов свою позицію, де взяв участь. Наш відеоряд, який ми пропонуємо до вашої уваги, - це спільна робота колективу педагогів, учнів та батьків, який присвячений вірності, хоробрості, звитягам, патріотизму та поколінню мужніх воїнів, які вибороли перемогу над ворогом.

Проходять роки, і все далі від нас незабутня весна 1945-го.

Саме з тієї весни 9 травня є для нас найсвітлішою і найдорожчою датою, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий український народ.

Ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив нацистську навалу ціною власного життя, складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу.

Сердечно вітаємо ветеранів-фронтовиків, працівників тилу, всіх жителів Тернівського району, міста Кривого Рогу, України з великим і світлим святом Перемоги!

Бажаємо вам, дорогі наші ветерани, бадьорості духу, міцного здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода, оселі повняться достатком, а всі теплі слова і побажання, які ви почуєте в ці дні, додають сил і душевного спокою!

З повагою адміністрація закладу, педагогічний і учнівський колективи

та батьківська громада.

Недавние посты
Архив
bottom of page