top of page

Конфлікти в освітньому середовищі: причини виникнення та шляхи подолання

Наразі питання психологічної грамотності стає все більш актуальним у роботі сучасного педагога. І все частіше запитом стає не вирішення тієї чи іншої педагогічної ситуації, а навчання учасників освітнього процесу стратегіям конструктивного виходу із цих ситуацій.

27 березня в школі пройшла педагогічна рада на тему: «Конфлікти в освітньому середовищі: причини виникнення та шляхи подолання».

Заступник директора з виховної роботи Голуб С.В. ознайомила вчителів з основами конфліктології, продемонструвала практичні методи управління конфліктами, відпрацювала способи та прийоми розв’язання конфліктних ситуацій. Крім того, педагогів ознайомили із технологією здійснення медіативного супроводу конфліктної ситуації. Під час практичної роботи класні керівники поділилися власним досвідом роботи з учнями з даного питання, розповіли про особливості роботи з проблемними учнями, продемонстрували практичні вправи щодо побереження конфліктних ситуацій між вчителем і батьками, і дітьми. Особлива увага в ході семінару приділялась основним причинам деструктивного спілкування, конфліктогенам, схемам виникнення конфліктів та їх класифікації.

Під час виконання практичних завдань вчителі побачили та відчули на собі вплив певних психологічних феноменів та ефектів, які змінюють сприйняття ситуації та її практичне вирішення. Наприкінці учасники семінару отримали практичні рекомендації та низку практичних порад.

Недавние посты
Архив
bottom of page